Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Když dva dělají totéž...

Když dva dělají totéž...

(7.4. 2008 14:10:00)

Říká se, že když dva dělají totéž, není to totéž... Největší český portál - seznam.cz je znám tím, že se významně inspiroval (podle některých ukradl) mejlovým rozhraní googlu (resp. jeho službě gmail.com). Více podrobností najdete např. v článku Polemika: Je nový freemail Seznamu okopírovaný Gmail?.

Ať už je to tak či onak, tak jedna věc je nepopiratelná - seznam.cz se minimálně velmi silně inspiroval u googlu a spoustu funkcí prostě okopíroval. Jedna věc se mu však vůbec nepovedla. A to okopírovat funkcionalitu, která dělá z gmailu jednu z nejlepších služeb na světovém i tuzemském internetovém trhu - a to spamfiltr.

Mám email na seznamu i na gmailu. Ten seznamácký nechávám volně dožívat. A jednou za čas se přihlásím a promažu jej. A co již po několik měsíců nevidím - spamfiltr, který mám nastavený na nejvyšší úroveň, nezachytí jediný spam! Že tomu u gmailu tak není snad ani nutné říkat.

Závěr

Osobně považuji gmail.com za nejlepší freemailovou službu, jaká je na internetu a každému rozmlouvám používání mejlu na seznamu. Důvodem je, že spláče nad výdělkem a bude pak brečet nad záplavou spamů... A pokud už seznam máte, doporučuju si založit email na gmailu a mejly ze seznamu přesměrovávat na gmail.

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net