Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Nový druh spamu

Nový druh spamu

(aktualizováno 19.7. 2007)

S nadsázkou lze říci, že se mi v mailboxu objevil nový druh spamu. Když mi přišel první kousek (cca před měsícem), nevěnoval jsem mu příliš pozornosti. Dneska už věnuju. Tento druh spamu totiž spam filtry (zatím) prochází.

Spamaři vymysleli totiž novou metodu. Samotnou zprávu posílají v PDF-ku jako příloha. A to vnímám jako vážnější problém, než u doposud posílaných spamů. jendoduše proto, že spam filtry daný spam prochází (což se časem zlepší) a jednak proto, že velikost takového spamu je podstatně větší (cca průměr spamu co mám je okolo 5kB, ten "pédéefkový" má okolo 10kB; obojí plus mínus). Jenom pro představu, během hodiny dvou mi v neděli přišlo na moje domény něco přes sto takovýchto spamů...

Jen na závěr bych poznamenal, že PDF otvírat je sice bečpečnější, než jiné přílohy, ale bez rizika to také není. PDF soubor může mít v sobě dost skriptů a nikdy nevíte, jaké bezpečnostní chyby źrovnaváš PDF prohlížeč (acrobat reader) má a co povolí a co ne... (takže rada zní - neotvírat, mazat).

Taky Vám chodí nabídky (nejen na viagru) v PDF?

Aktualizace

Tak beru zpět, že spam je velký cca 10kB. Teď mi chodí 55kB a ve velkém...

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net