Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Průlomové volby LLM? Výměna židlí?

Průlomové volby LLM? Výměna židlí?

(17.10. 2007 06:50:00)

Toto malé zamyšlení se netýká jen nastávajících voleb v LLM, ale i vůbec celého stavu LLM.

Myslím si, že projetk Kosí potok je dobrý a nadčasový. Stejně tak koupě fary, i když zde mám jisté pochybnosti. Rekonstrukce na Filipce je také velmi dobrým znamení. BV, jak to tak vypadá neumřel a informovanost členů LLM se zlepšila. Zlepšilo se IMHO i povědomí o LLM mimo LLM.

Objevily se však v LLM nové nešvary a proudy, které nelze přehlédnout a které by v ní neměly co dělat. Přesto se dějí... Mám tím na mysli hegemonii okolo Kosího potoka, tajné sponzory fary, arogantní chování a prostředí nepřipouštějící přílišnou diskuzi. Do toho se připojuje neochota dlouhodobé pomoci a neschopnost říci svůj názor (vyšší?) autoritě na veřejnosti.

Zaniká tak pluralita názorů, která je pro zdravý chod LLM více než nutná. Naopak, jako by opět do řad LLM vkráčel Bílý Wampum a jeho metody vládnutí. Pokud někdo na nějaký nešvar upozorní, je snaha jej napadat a zatracovat. Nevěříte? Pokud nezkusíte, nepoznáte. Jenom mějte na mysli, že není všechno zlato, co se třpytí a každá mice má dvě strany.

Domnívám se, že někteří (nejvlivnější) členové současného náčelnictva, na tomto stavu mají, ač si asi to nepřipouštějí, velký vliv. Jsem sice také členem současného náčelnictva, avšak co zmůže jeden proti většině?

Říká se, že moc stoupá lidem do hlavy. I v malých organizacích jako je LLM lze tuto pravdu vidět a cítit. Stačí mít jen oči otevřené a možná i nebýt v centru dění. Ryba smrdí od hlavy - říkávala moje babička.

V LLM přichází nový průlom - volby nového náčelníka. Dokud bude jen jeden kandidát, moc průlomovosti v tom nevidím. Vzhledem k úzkým vazbám mezi současným náčelníkem a kandidátem se ani nedomnívám, že by došlo k nějakým výraznějším změnám. Kde je volební projev kandidáta? Kde jsou cíle, na které se chce zaměřit? Ty tam, jak to tak vypadá, jsou doby, kdy Tokaheya agitoval, aby byl zvolen... Žádné volební boje. Působí to, jako by bylo vše již dopředu dohodnuto. (A ono svým způsobem je). Protikandidát má pozici značně těžší. Samozřejmě, že nejdůležitější je VH a na ní má smysl provést volební řeč. Ale přeci jen.

Jediné, co vnímám jako velmi pozitivní je tajná volba. Doufám, že opravdu bude. Pryč pak budou doby vydírání a nutnosti říci lidem, že je nevolím. Pevně věřím, že se tak odbyde volební fraška posledních let, kdy mnohé bylo odmáváno pomalu dřív, než byla samotná volba a ti, kteří byli zvoleni všemi hlasy si pak náležitě uvědomili svou příležitost moci. A také doufám ve změnu, která je v současné LLM potřebná...

Závěrem bych chtěl říci, že ač v mnohém z názorů a přístupů nesouhlasím se současným náčelníkem LLM, dokázal mnoho pozitivního a toto mu nelze upřít. Stejně jako mu nelze upřít jeho jakousi pozitivní nonšalanci a glanc, se kterou ke svým oponentům přistupuje - s ochotou jednat a respektovat práci druhých, případně ji i podpořit. Možná i proto má (můj) respekt...

Rozhodujte na VH nejen podle srce ale i rozumu. A nebojte se svého názoru.

ps: tento článek byl psán v době, kdy kandidát (nebo někdo, kdo se za něj vydává), ač o svých možnostech ví a byl na ně několikrát upozorněn, přeci jen alespoň pár slov do diskuzního fóra napsal. Proč se kandidát nechce prezentovat naplno a proč od na začátku jen suše oznámil, že kandiduje a prezentuje se takto neprofesionálním způsobem?

Ať už příčina jakákoli, dá se vysvětlit taky tak, že se domníval (domnívá), že má všechno v kapse a není nutné se snažit...

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

20.10. 2007 01:23
[1] Kateřina Faůová - Trnka
Nadpis: Reakce
20.10. 2007 10:17
[2] Yučikala
Nadpis: Děkuji za příspěvek


Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net