Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Příspěvek na telefon

Příspěvek na telefon

(20.9. 2006 20:13:00)

Na serveru Lupa.cz vyšel článek Stalo se: telefon pro chudé. Pro ty, kteří článek nečetli lehce shrnu jeho hlavní myšlenku: stát ze své poklady dá cca půl miliardy korun za rok jako příspěvek pro telefonování chudým (tedy sociálně slabým či nezaměstnaným atp).

Moje pocity vyjádřil relativně shodně v diskusi příspěvek od uživatele pp: "platim dane jako zamestnanec i jako podnikatel. Z mych dani si platim meho: policajta, hasice, mestaka, doktora a jeho sestricku, taky popelare, vsemocneho a casto hloupeho urednika ktery nehospodarne utraci me dane, taky si platim sveho nezamestnaneho, no a nove ho taky vybavim mobilem!! Co k tomu dodat, od vetsiny tech co si platim take dostavam sluzbu! Od toho nezamestnaneho treba tu, ze kdyz ma bidu tak me na ulici neokrade. Byl bych radeji kdyby ten nezamestnany dostal povinne dalsi vzdelani, kdyz to nepomuze, tak by mel jit udrzovat nase mesta a obce, sekat travu, zametat, natirat, jeho cas si prece platim. Kde na to vzit? Naopak, nasla by se uspora, nenakupovaly by se drahe zametaci stroje, sekacka by stacila ta na tlaceni, ..."

Zbývá už jen platit z našich kapes nezaměstnaným dovolenou do Chorvatska... Ostatně, ono vydělávat větší a větší peníze je mnohdy už demotivující. Od určitého čísla je totiž procento zdanění víc než 50%. Jenže to na výplatní pásce nikdo nevidí, jelikož ta neudává např. kolik za zaměstnance platí zaměstnavatel.

Jak je možné, že v době, kdy státní kasa je víc než chudá a půl miliardy by se dalo využít kdekoli jinde (třeba na špatné silnice, nějakou tu rekonstrukci atp.), se takto nesmyslně rozdávají peníze nás všech? Nevidím jediný důvod, proč bych měl podporovat telefonování nemakačenků. navíc v době, kdy mobil a předplacená karta fakt moc nestojí. Podle mě se bez toho obejdou. A jestli je potřeba telefon při hledání práce? Tak ať je nějaký na úřadu práce pro všechny. Klidně i s internetem - kde by šlo vybírat jen poštu...

ps: jo a ten nápad, že na podporu v nezaměstnanosti by měl nárok jen tem,, kdo by si odpracoval určitý (třeba i nízký) počet hodin pro veřejnost, mi přijde celkem zajímavý.

howgh.

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net