Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Tiskárna na prachy, aneb vysoké školství

Tiskárna na prachy, aneb vysoké školství

(aktualizováno 16.10. 2006)

16.10.2006: narazil jsem na článek v Reflexu - VZDĚLÁNÍ JEN PRO BOHATÉ?

O tom, že je úroveň českého vysokého školství velmi špatná, jsem přesvědčen už dlouho. A vždycky, když si myslím, že mě už nic nepřekvapí, přijde něco, nad čím zůstává rozum stát.

O tom, že je normální dělat státnice z předmětů, které student neměl a ani mít nemohl, protože do jeho státnic ty předměty neexistovali a mění se pravidla hry za pochodu, se určitě přesvědčil nejeden vysokoškolák.

Zajímavá je ale představa jedné nejmenované vědkyně o antice z pajdáku: "Kdo chce složit zkoušku, musí absolvovat poznávací výlety. Zahraniční samozřejmě. Kdo na to nemá, ať si co nejdřív najde brigádu".

Výlety jsou třeba na Pompeje atp. Supr. Co na to říct. Že takový výlet přinese dobrou díru do rozpočtu studenta/rodiny? Že bez takovéto návštěvy nebudu rozumět antice? nebo, že jsou tací, co na práci nemají čas, protože se učí? Nebo, že se změnil zákoník práce a přestalo být výhodné brigádníky najímat? A taky, že jsem schopen si sám udělat stejný výlet za poloviční cenu?

Paní vědkyně má asi představu, že všichni jsou bohatí nebo maj doma tiskárnu na prachy. Hold, není nad to žít si ve svém snu mimo realitu... Zvlášť, když si jako učitel na VŠ mohu dělat "skoro co chci"...

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net