Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Neuvěřitelný příběh jednoho síťového adaptéru

Neuvěřitelný příběh jednoho síťového adaptéru

(aktualizováno 24.10. 2006)

Říká se, že když už se něco sere, tak se to... Tož, poslechtěnete si skoro až neuvěřitelný příběh mého síťového adapteru k notebooku HP Compaq nx9010.

Jak se rozbil

Po těch letech používání u něj začalo nastávat - nejdříve zřídkakdy - že bylo nutné kabel mezi adaptérem a notebookem dostat do správné polohy. Jak to tak bývá, tato nutnost se stávala čím dál častější. Až jednoho dne, v pondělí, přestala chodit šťáva do noťase úplně. A jak sem tak hledal tu správnou polohu, začala se mi gumová ochrana v ruce nějak roztahovat, smrdět a poté i lítat jiskry. Rychle jsem zdroj odpojil od sítě. Ještě, že jsem si den předem našel na netu obchod, který na stránkách uváděl, že má kompatibilní zdroj za cca 1700,-. Jen sem se divil, že u podobně označeného výrobku ostatní prodejci kompatibilitu neuvádějí. Nu což, našel jsem ještě jeden obchod, který mi kompatibilitu zaručoval.

Obíhání krámů

Přeci jen po internetu není dodávka tak rychlá a tak jsem obešel v Praze cca 5 obchodů. Někteří měli univerzální zdroje (o cca 500,- dražší), který sem právě pro jejich vyšší cenu nechtěl. Jinak nikde nic. Jen v kotvě mě mladík upozornil na problém konektorů. To sem ještě nevěděl, že obchod v Kotvě se ukáže jako moje záchrana. Rozhodl sem se totiž koupit si adaptér přes net.

Nákup na internetu

Mironet sliboval expedici do 48 hodin. Tož tak sem ještě v pondělí večer objednal adaptér. S tím, že mi jej donese kurýr.

Kurýr (v úterý) dorazil cca hodinu poté, co měl dorazit. Byl slušný a v pohodě. Co ale nebylo v pohodě, byl adaptér od Mironetu. Rozhodně nebyl kompatibilní. I zavolal jsem do Mironetu a dozvěděl se, že mám zajet k nim do Holešovic.

Reklamace

Reklamace v Holešovicích probíhala bez problémů do té doby, než jsem chtěl vrátit všechny své peníze. Prý mi proplatí jen adaptér! To mám jako platit za jejich oklamávání? Nechtěl jsem se s chlapíkem hádat, tak sem si vzal peníze aspoň za adaptér a letěl si koupit univerzální zdroj, protože přece nějaký potřebuju. Poslední kus prodali 20 minut přede mnou. Nezbývá, než Kotva. V ní mě doporučili, ať si zajdu na servis, že mi ten kabel spraví.

screenshot nabídky od Mironetu
screenshot nabídky od Mironetu

Servis

Tož ve středu jsem rychle zašel do servisu a předal tam zdroj a těšil se, jak si jej za hodinu vyzvednu. Jenže se ukázalo, že se mi rozbila i část notebooku (část letování na bordu a napájení odešla do věčných lovišť). Tu mi chlapík spravil bez paragonu. A i když jsem domů jel až o půl jedenácté, tak musím říct, že chlapík ze servisu byl hodně ochotný, noťase mi spravil bezvadně a to i večer.

Jo a kdybyste potřebovali servis noťase nebo chtěli vědět, kde mi to spravili, tak mi napište na mejla nebo tady do diskuse - ať to nevypadá, jako reklama :-)))

PS: a do Mironetu jsem napsal, že takto si to nepředstavuju. tak mi odpověděli, že mi peníze vrátí všechny, ale zatím kde nic tu nic. Uvidím příští týden.

24.10.2006 aktualizováno - peníze od Mironetu mi dorazili. Hold, když se někdo ozve, pak to de. Jinak se zkouší, co zákazník vydrží?

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net