Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Email a Tank

Email a Tank

(1.3. 2007 19:36:00)

Jednoho dne mi přišel e-mail, jakých mi chodí docela hodně. Takový ten, kde je plno fotek a všichni se u toho zasmějí, pobaví či podiví. Když mi přišel e-mail se sériíí fotek, jak vylovili tank z druhé světové války z rybníka, podivil jsem se.

O to větší moje podivení bylo, když mi přišel e-mail s prosbou, kde jsem k fotografiím výlovu přišel a jestli náhodou nevím, kde byl ten tank vylovený. Nevěděl jsem a tak jsem jen předal kontakt, od koho mi e-mail dorazil.

Můj odhad na nalezení dané skutečnost se blížil nule. Takže jsem byl o to víc překvapen, když mi přišla odpověď, jak to bylo:

Informace jsem postupně složil z několika zdrojů, dokonce i od jednoho známého z Anglie. #
# Takže:
# Jedná se o T34/75 a nalezen byl na estonsko-finských hranicích a patřil # dobrovolnické divizi SS (nejspíše nějaké dobrovolnické z Pobaltských států). # Nějaké té skupině o tom řekl místní stařík, který si pamatoval, že když byl malý tak do jezera v tomto místě vedli stopy pásů a že několik dnů-prý cca 2týdny stoupaly na hladinu bublinky vzduchu. Téčko bylo cca 7m hluboko, z toho asi 4m v bahně. Proto je i nátěr perfektně zachován. Díky bahenní konzervaci byl tank absolutně nepoškozen včetně vnitřní výbavy. Vevnitř bylo nějaké množství ostré munice (někdo tvrdí 90ks, jiný 120ks ??) která byla také ještě funkční. Na fotkách je také vidět, že i kola se mu točí. Vytáhli to někdy loni-předloni a dneska jim to už plně jezdí a funguje.
#
# To je asi tak vše co se mi o tom podařilo zjistit. Na žádném www jsem o tom já ani nikdo ze známých nic dalšího a bližšího nenašel. Asi tak...

A teď ty fotky

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7 foto 8 foto 9 foto 10 foto 11 foto 12 foto 13 foto 14

ps: děkuju panu Ptáčkovi za práci, ktrerou si se zjišťováním dal. Má můj obdiv.

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

3.4. 2007 12:40
[1] Arkady
Nadpis: sedm let nazad
no ten tank vytahli uz v roce 2000
http://www.englishrussia.com/?p=299
3.4. 2007 14:59
[2] Yučikala (http://http://www.yucikala.net)
Nadpis: díky
reakce na: sedm let nazad od Arkady


Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net