Pavel Spálený - Yučikala
- Hlavní strana   - Zápisníček  - Konec dobrovolnosti v LLM?

Konec dobrovolnosti v LLM?

(17.6. 2007 13:19:00)

Náčelník LLM zveřejnil pozvánku na zfilmované kultovní dílo od Jana Pelce - A bude hůř. Knihu jsem četl, film neviděl. Kniha zajímavá, čtivá. Hlavním hrdinou je narmonan, alkoholik v době totality. Kniha pojednává o jeho životě v Čechách i o útěku do zahraničí a popisuje u toho různé libůstky života (kolega souložící na mrtvých, halušky, policejní a mafiánské represe...) z pohledu tehdejší doby a kultury undergroundu(?). Na kolik film kopíruje knihu nevím, ale o to ani tolik nejde. Píšu to pro to, aby byli v obraze ti méně znalí. Jinak knihu k přečtení doporučuju, je velmi zajímavá.

Zaujala mne avšak v pozvánce věta "Pro účastníky tábora na Kosáku, povinné" (viz screenshot). Vstupné min. 100kč

To už skončila v LLM dobrovolnost? Chápu, že sál atp. něco stojí. Ale 100 korun českých je pro mnoho lidí, zvláště studentů, docela dost. Táboření samotné také není nejlevnější. Ale hlavně, nařizovat někomu návštěvu kina mi přijde podobné, jako povinná účast v pionýru za socialismu či ve skatu v jižní Americe1... Tedy nepřijatelné.

1 Pro neznalé: v jižní Americe je skauting "silně" katolický. Katolická církev nemá a nikdy neměla ráda opozici (viz např. PhDr. Miroslav Jodl, Csc - Proměny křesťanství) a taky to tak vypadá - jiné organizace jsou nelegální.

Yučikala (yucikala@yucikala.net)


Komentáře

Doposud nebyly přidány žádné komentáře

Komentáře byly vypnuty. Důvodem bylo velké množství spamu nebo nežádoucích komentářů.
hlavní strana - kontakt
design and produce made by Yucikala.net